Over Aardetaal

Aardetaal staat voor mij voor de kracht, de betekenis en de energie van Moeder Aarde…het contact ermee…het leren verstaan van de taal van het leven op deze aarde…en vooral ook het gegrond en geaard zijn….

Mijn naam is Esther Herlaar en ben de coach die achter Aardetaal Coaching schuilt.

Na vele jaren als verpleegkundige gewerkt te hebben, bemerkte ik dat de coachingskant van dat vak steeds meer “mijn ding” was geworden, in plaats van de uitvoerende en technische kant.
Omdat veel van onze thema’s verbonden zijn aan rouw in de breedste zin van het woord, heb ik een opleiding gevolgd tot rouw en verlies coach. Om systemisch te kunnen kijken naar je hulpvraag, volgde ik een opleiding in systemisch coachen.
Verder gebruik ik in mijn werk visualisaties, focussen, Reiki en ontspanningsoefeningen. Soms kan het helpend zijn om een coachingssessie te houden in de natuur. Mocht dat voor jou zo zijn, dan plannen we een wandelafspraak op een fijne plek in de buitenlucht.
Ik wil mezelf liever geen label geven als coach. Ik gebruik mijn opleidingen en tools daar waar ik denk dat ze ondersteunend kunnen zijn bij jouw hulpvraag. Daarbij volg ik ook mijn innerlijke koers, in afstemming met jou.

Ik ben tevens ervaringsdeskundige. Net als jij, ben ik die innerlijke reis aangegaan en heb mezelf mogen ont-dekken, naar binnen mogen keren. Nog steeds trouwens, want innerlijke groei is een continue proces.
Het is een proces dat met vallen en opstaan verloopt, waarbij steeds meer “niet geziene” kanten van jezelf in het licht komen te staan.
Los komen van van wat je is aangeleerd en steeds meer ont-dekken wie je ten diepste bent. Hierdoor voel je jezelf gaandeweg krachtiger, vrijer en gelukkiger.
Ik zie het als een waardevolle reis die nooit eindigt. Een reis die zich blijft verdiepen en verbreden en steeds weer om afstemming met je binnenwereld vraagt.