Over Aardetaal.

Aardetaal staat voor mij voor de kracht, de betekenis en de energie van Moeder Aarde…het contact ermee…het leren verstaan van de taal van het leven op deze aarde…en vooral ook het gegrond en geaard zijn….

Mijn naam is Esther Herlaar en ben de coach die achter Aardetaal Coaching schuilt.

Na vele jaren als verpleegkundige gewerkt te hebben, bemerkte ik dat de coachingskant van dat vak steeds meer “mijn ding” was geworden, in plaats van de uitvoerende fysieke en technische kant.
Omdat veel van onze thema’s verbonden zijn aan rouw in de breedste zin van het woord, heb ik een opleiding gevolgd tot rouw en verlies coach. Om systemisch te kunnen kijken naar je hulpvraag, volgde ik een opleiding tot systemisch coach.
Verder gebruik ik in mijn werk visualisaties, focussen, Reiki en ontspanningsoefeningen. Soms kan het ook helpend zijn om een coachingssessie te houden in de natuur. Mocht dat zo zijn, dan plannen we een wandelafspraak op een fijne plek in de buitenlucht.
Ik wil mezelf liever geen label geven als coach. Ik gebruik mijn opleidingen en tools daar waar ik denk dat ze ondersteunend kunnen zijn bij jouw hulpvraag. Daarbij volg ik ook mijn innerlijke koers, in afstemming met jou.

Ik ben tevens ervaringsdeskundige. Net als jij, ben ik die innerlijke reis aangegaan en met mezelf mogen worstelen, in de put mogen zitten, naar binnen mogen keren en verstillen. Nog steeds trouwens, want innerlijke groei is een continue proces.
Het is een proces dat met vallen en op staan verloopt. Net als je denkt dat je jezelf weer hervonden hebt en je innerlijke wonden geheeld, word je weer geraakt in een een ander stuk of op een diepere laag. En zo groei je door, waarbij steeds meer “niet geziene” kanten van jezelf in het licht komen te staan. Waarbij je jezelf uiteindelijk ook lichter, krachtiger, vrijer en gelukkiger gaat voelen.
Ik zie het als een reis. Een waardevolle reis die nooit ophoudt. Een essentiële reis die zich blijft verdiepen en verbreden en voortdurend om afstemming met je binnenwereld vraagt.