Over mij

Over mij

Mijn naam is Esther Herlaar en mijn coachingspraktijk heet Aardetaal Coaching.
Waarom Aardetaal?
Omdat ik mij erg verbonden voel met de energie van Moeder Aarde. Zij heeft een liefdevolle, wijze, warme, omarmende, ontvangende energie.
Letterlijk en figuurlijk grond onder je voeten voelen en in contact zijn met de aarde ofwel geaard zijn, is belangrijk in het proces van bewustzijnsgroei en het lopen van je zielspad.
Vergelijk jezelf met een boom die goed geworteld is in de aarde. Dat biedt stevigheid, balans, gevoel van verbinding en bestaansrecht. Als je goed geaard bent ben je beter in staat om de taal van je lichaam, de taal van je ziel, de taal van het leven te horen en er naar te luisteren.

Vrijwel heel mijn leven heb ik het gevoel gehad dat er iets in mij zit, dat gezien, gehoord en ervaren mag worden. Vooral door mijzelf. Maar wat was dat “iets”?
In al die jaren ben ik daar voortdurend naar op zoek geweest en ik kon het niet vinden. En dat kwam, omdat ik het “eureka moment” grotendeels verwachtte van iets buiten mijzelf. Relaties, werk, hobby’s, huisje-boompje-beestje, coaching, zelfhulpboeken, enzovoort.

Pas na een heftige verlieservaring ontdekte ik, dat ik door echt mijzelf te willen leren kennen, kon gaan ont-dekken wie ik ten diepste ben. Alleen in mijzelf zou ik mijn antwoorden kunnen vinden.
Op deze reis naar binnen, deze bewustzijnsreis, kwam en kom ik veel tegen. Zowel het donkerste donker, als het prachtigste licht. En hoe cliché het ook klinkt, ik heb het donker nodig om het licht te kunnen zien.

Toen ik leerde dat mijn donker (pijn, angst, verdriet, boosheid, schuld, schaamte, spijt…) vooral ontstaan is door alle conditioneringen en en alle beperkende overtuigingen die ik mij gaande weg mijn leven(s), mijn familielijnen of via het collectief, heb eigen gemaakt, werd al die zwaarte die ik in mij voelde enorm veel lichter.
Ik was geen “slachtoffer” van allerlei gebeurtenissen in mijn leven, ik was “slachtoffer” geworden van mijn conditioneringen en mijn beperkende overtuigingen. Door die los te laten, te transformeren, kon en kan ik mij stap voor stap bevrijden van alles wat het leven vanuit flow in de weg staat.

Doordat ik steeds meer mijn hart ben gaan volgen, mijn zielspad, mijn innerlijke “ja”, mijn enthousiasme, ervaar ik mijn leven steeds meer als magisch.
Ik ervaar dagelijks dat ik zelf een enorme invloed heb op hoe ik mij van dag tot dag voel. Als ik goed luister naar mijn gevoelens, naar mijn lichaam, mijn behoeftes en naar alles wat er in mijn leven verschijnt, dan kan ik er steeds vaker zelf richting aan geven. In die zin ben ik de creator geworden van mijn eigen leven.

Mijn leven wordt met de dag rijker, vreugdevoller en liefdevoller. Als ik mij mee laat voeren op de stroom van het leven, dan lijkt het leven ineens als vanzelf te gaan. Alles wat eerst nog grote obstakels leken te zijn, verdwijnt stap voor stap.
Wil je ook meer leven vanuit jouw hart, vanuit flow en ben jij bereid die waardevolle, bijzondere en soms hobbelige (bewustzijns)reis met jezelf en het leven te maken? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk!

Ik nodig je uit om vrijblijvend een afspraak voor een gratis online kennismakingssessie met mij te maken. In dat gesprek zullen we jouw hulpvraag bespreken en kun je mij al je vragen stellen. Tevens onderzoeken we of wij al dan niet de juiste match zijn om samen te werken.

Klik op onderstaande button en neem contact met mij op. Je bent van harte welkom!