Over mij

Over mij

Mijn naam is Esther Herlaar en mijn coachingspraktijk heet Aardetaal Coaching.
Waarom Aardetaal?
Omdat ik mij erg verbonden voel met de energie van Moeder Aarde. Zij heeft een liefdevolle, wijze, warme, omarmende, ontvangende energie.
Ik zie mijzelf als een oneindig energetisch wezen, maar aangezien ik in dit leven als mens ervaringen opdoe, is geaard zijn essentieel.

Vrijwel heel mijn leven heb ik het gevoel gehad dat er iets in mij zit, dat gezien, gehoord en ervaren mag worden. Vooral door mijzelf. Maar wat was dat “iets”?
In al die jaren ben ik daar voortdurend naar op zoek geweest en ik kon het niet vinden. En dat kwam, omdat ik het eureka moment grotendeels verwachtte van iets buiten mijzelf. Relaties, werk, hobby’s, huisje-boompje-beestje, coaching, zelfhulpboeken, enzovoort.

Pas na een heftige verlieservaring ontdekte ik, dat ik door echt mijzelf te willen leren kennen, kon gaan ont-dekken wie ik ten diepste ben. Alleen in mijzelf zou ik mijn antwoorden kunnen vinden over dat “iets”.
Op deze reis naar binnen, deze bewustzijnsreis, kwam en kom ik heel veel tegen. Zowel het donkerste donker, als het prachtigste licht. En hoe cliché het ook klinkt, ik heb het donker nodig om het licht te kunnen zien.

Toen ik leerde dat mijn donker (pijn, angst, verdriet, boosheid, schuld, schaamte, spijt…) vooral ontstaan is door alle conditioneringen en en alle beperkende overtuigingen die ik mij gaande weg mijn leven(s), mijn familielijnen of via het collectief, eigen heb gemaakt, werd al die zwaarte die ik in mij voelde enorm veel lichter. Ik was geen “slachtoffer” van allerlei gebeurtenissen in mijn leven, ik was “slachtoffer” geworden van mijn conditioneringen en mijn beperkende overtuigingen. Dat gaf lucht, want daar kon en kan ik iets aan doen.

Dat “iets” dat ik al mijn hele leven zocht, komt naarmate ik mijn conditioneringen en mijn beperkende overtuigingen transformeer, steeds meer tevoorschijn. Het is mijn ware zelf. Dat wie ik ten diepste ben.
Ik ben meer en meer gaan houden van mijzelf. Ik ben zelfs gaan houden van mijn hobbelige reis naar dat “iets”, Ik mag vallen en sta daarna weer op. Probeer te leven zonder veroordeling naar mijzelf of de ander toe. En dat vind ik nog steeds uitdagend.

Ik kijk steeds vaker door de bril van liefde, eenheid en overvloed naar mijn leven, in plaats van door de bril van angst en beperking. Hoe meer ik door de bril van liefde en eenheid kijk, hoe meer liefde en eenheid ik ervaar op zo’n moment. En datzelfde gebeurt ook als ik door de bril van angst en tekort kijk.
Mijn leven wordt met de dag rijker, vreugdevoller en liefdevoller. En ik ervaar het leven steeds vaker als magisch!
Ik nodig je uit om ook eens die andere bril op te zetten. Als je daar support bij nodig hebt, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk!

Lieve groet,
Esther