Reis naar binnen maken

Reis naar binnen maken

De buitenwereld is over het algemeen niet de oorzaak van je ongemak en pijn, maar het is een spiegel die je laat zien waar jij jezelf nog mag “helen” in je binnenwereld. Het is de spiegel van jouw bewustzijn.
Van de angst, pijn en gevoelens van ongemak die je in het hier-en-nu ervaart, ligt de oorsprong vaak in de kindertijd, maar ook in vorige levens, familielijnen of in collectieve “wonden”.

Een voorbeeld van zo’n beperkende overtuiging is; ik ben niet de moeite waard.
Je solliciteert ergens en je krijgt te horen dat je de baan niet hebt gekregen. Als je door de bril van “ik ben niet de moeite waard” kijkt, dan is dát wat je ervaart als je te horen krijgt dat iemand anders de baan heeft gekregen. Dat roept pijn, verdriet of boosheid bij je op.
Dat je de baan niet hebt gekregen is jammer, mogelijk zelfs heel erg jammer, maar als je het sec bekijkt is het slechts een objectief feit. Dat er allerlei gevoelens van afwijzing in je opkomen, komt doordat je ergens in je leven(s) overtuigd bent geraakt van het feit dat jij niet de moeite waard zou zijn.

Als je in het hier-en-nu in een vergelijkbare situatie belandt, wordt deze overtuiging met bijbehorende gevoelens meteen weer getriggerd. Je voelt dezelfde pijn als toen je de allereerste ervaring had in bijvoorbeeld je kindertijd.
Wanneer je de beperkende overtuiging stap voor stap leert te transformeren, dan zal elke volgende vergelijkbare situatie op een minder heftige manier door je ervaren worden. Totdat je bij zo’n situatie steeds neutralere gevoelens hebt. Je mag het dan nog steeds heel jammer vinden en teleurgesteld of verdrietig zijn. Maar je zal er steeds minder aan gaan koppelen, dat je niet de moeite waard bent.

Veel mensen gaan hun gevoelens bewust of onbewust uit de weg. Ze hebben er daardoor nog maar weinig contact mee of worden er juist regelmatig door overspoeld.
Dat negeren en wegdrukken van gevoelens doe je vaak door middel van hard werken, verslavingen, de oorzaak buiten jezelf leggen, je leven vullen met activiteiten, enzovoort.

Jouw gevoelens wijzen jou de weg…

Wil je niet meer beperkt worden door je angst, pijn en gevoelens van ongemak, die gekoppeld zijn aan jouw beperkende overtuigingen, dan is de reis naar binnen maken essentieel.
In plaats van weg te bewegen van je gevoelens, mag je ze juist gaan zien als belangrijke wegwijzers. Ze bieden je telkens weer een mogelijkheid om de beperkende patronen in jezelf te transformeren.
Je creëert hiermee voor jezelf de kans om meer en meer vanuit je hart, je authentieke zelf te leven en daarmee (zelf)liefde, vreugde, vervulling en vrijheid te ervaren.

Tijdens de coachingsessies gaan we aan de slag met jouw gevoelens en beperkende overtuigingen, zodat jij deze leert ruimte te geven, leert lief te hebben en ze leert te transformeren naar nieuwe overtuigingen die voortkomen uit jouw (ziels)verlangens.
Stap voor stap ontdek en ondervind je dat je geen slachtoffer van je omstandigheden en ervaringen bent. Door enkel een andere bril op te zetten, namelijk de bril van liefde en eenheid, zal je leven veranderen.
Hoe meer jij weer je zielspad loopt, hoe meer je leven kan gaan stromen. En hoe groter je liefdevolle bijdrage zal zijn aan jouw en onze gezamenlijke leefwereld.