Sociale media

Aardetaal Coaching deelt via Linkedin, Facebook en Instagram regelmatig een inspirerende tekst. Hieronder vind je de teksten die inmiddels gedeeld zijn.

Dag lief mens,

Dit gedicht kwam ik laatst tegen. Het raakte mij meteen, al kon en kan ik nog niet goed uitleggen waarom.
Mijn verstand kan het volgen en tegelijkertijd snapt het er niks van.
Het klopt en het klopt niet.
Ik vind het bevreemdend en mysterieus. Maar ook grappig.
Vooral de laatste regels nodigen mij uit om het verleden het verleden te laten en vooral bezig te zijn met het hier-en-nu en het creëren van wat ik allemaal nog graag wil in mijn leven. Er wacht nog zoveel moois op mij en op jou.

Fijne week! Esther

Goedemorgen lieve lezers!
De tekst op deze flyer is levensveranderend geweest voor mij.
Het feit dat het je gedachten zijn, die maken hoe je denkt over en hoe je je voelt bij iets dat je tegenkomt in je leven. Wat een inzicht!
Voorbeeld: het regent, dat is een feit.
Maar hoe ik me daarover voel of wat ik daar bij denk, zegt niks over het objectieve feit dat het regent.
Als ik ooit in mijn leven ben gaan geloven dat regen akelig is en het voor mij tot een rotdag maakt, dan zal ik de regen ook zo “labelen”.
Maar als ik ooit in mijn leven ben gaan geloven dat regen fijn is en groei en bloei brengt, dan roept regen dat in mij op.
Het verandert echter niks aan het simpele feit dat het regent.
Zo kan ik een bloem prachtig vinden en jij vindt precies dezelfde bloem afschuwelijk. We hebben er allebei verschillende gedachten en gevoelens bij. Maar die bloem blijft die bloem.
Dit zijn eenvoudige voorbeelden, maar je kunt het op elk denkbare situatie plakken.
De conclusie die je uit deze quote van Eckhart Tolle kunt trekken is, dat je iets aan je gedachten mag veranderen en je moeilijke gevoelens mag transformeren, als je “hoe jij een situatie in je leven ervaart”, wil veranderen.
Je hebt de tools dus zelf in handen!
Ik vind dat magisch.

Ik wens jullie een heerlijke dag toe!

Goedemorgen!

Heel veel mensen leven hun leven niet vanuit hun diepe verlangens, maar vooral vanuit hoe het hoort of vanuit hoe het nou eenmaal gaat.
Vraag jij je wel eens af hoe jouw leukste leven eruit zou zien?
Of wat het leukste werk zou zijn, waarmee jij je geld verdient?
Vaak komen we daar niet eens aan toe, om daar bij stil te staan. Dan laten we ons bepalen door de waan van de dag.
En als we er wel bij stil staan, dan ontstaat er al vaak een gevoel van ongemak. Je komt allemaal beperkende overtuigingen in jezelf tegen.
“Wat ik wil is niet realistisch, dat gaat me toch niet lukken, het leven kan niet alleen maar leuk zijn….”
En dan laten we het maar weer los.
Ik daag je uit om eens in jezelf te luisteren als je jezelf de vraag stelt: Als alles mogelijk zou zijn. Er geen enkele beperking is. Wie zou ik dan het liefste zijn of wat zou ik dan het liefste doen in dit leven?
Als je jouw beperkende overtuigingen zonder oordeel aan durft te kijken en ze helemaal omarmt, dan krijgen creatieve oplossingen om je verlangen te leven de ruimte.
Dan blijkt er vaak veel meer mogelijk te zijn dan je dacht.

Fijne dag!

Goedemorgen lieve mensen,

Een tijdje terug las ik onderstaande inspirerende tekst en tot op de dag van vandaag dringt ie dieper door in mijn systeem.

“Alles waar je “tegen” bent kost energie en blokkeert. Alles waar je “voor” bent geeft energie en stroomt.”

We zijn vaak overal “tegen”, maar het is veel lastiger om bij jezelf na te gaan waar je nou eigenlijk “vóór” bent. Daar moet je even diep voor graven.
Op alle internetplatforms laten we meestal horen waar we “tegen” zijn. Wow, wat moet ons dat als individuen, maar ook als samenleving dan veel energie kosten!
In “Het boek van overvloed” van Sunny Nederlof & Bas Buis, waar ik deze tekst in aantrof, geven ze een heel mooi voorbeeld.
Als je tegen oorlog bent, ben je bezig met oorlog. Je laat oorlog toe in je energieveld, waardoor de energie van vrede (wat je eigenlijk wilt, als je tegen oorlog bent) uit je energieveld verdwijnt. Demonstraties tegen oorlog, eindigen ook regelmatig in “oorlog”.
Als je vóór vrede bent, ben je bezig met vrede. Er bevindt zich dan alleen vrede in je energieveld.
Demonstraties voor vrede monden zelden uit in “oorlog” en verlopen meestal vredelievend.

Ik wens jullie een vredevolle dag toe!

Esther Herlaar
Aardetaal Coaching

Lieve mensen.
Inspirerende teksten zijn voor mij vaak heel helpend om mijn “mindset” bij te stellen. Ze geven mij richting, inzichten, ze bemoedigen me en ze zetten me aan het denken.
De tekst hieronder confronteert mij vooral.
Durf ik vanuit mijn kracht, mijn potentie te leven? En als ik er voor kies dat niet te doen, waar ben ik dan bang voor? Wat kan er mis gaan?
Een belangrijke vraag om jezelf te stellen, denk ik. Want het delen van jouw talenten, dat waar jij goed in bent en blij van wordt, is van grote waarde voor jouw welbevinden en het welbevinden van de wereld.

Ik wens jullie een inspirerende dag toe!
Esther Herlaar
Aardetaal Coaching

Goedemorgen lieve mensen.

Omdat ik heel veel van inspirerende teksten en gedichten houd, wil ik ze graag regelmatig met jullie gaan delen. Teksten kunnen mij raken, wakker schudden, bemoedigen, irriteren, zacht maken. Ze zeggen mij eigenlijk altijd iets over mijzelf. Misschien vind je ze ook inspirerend of misschien doen ze je juist niet zoveel. Het is allemaal goed.

Fijne dag en hartelijke groet,
Esther Herlaar
Aardetaal Coaching