Sociale media

Social media

Aardetaal Coaching deelt via Linkedin en Instagram regelmatig een inspirerende tekst. Hieronder vind je de teksten die inmiddels gedeeld zijn.

Lieve mensen,

Vandaag is het Internationale Vrouwendag.

Ik wil daar graag aandacht aan schenken door middel van het delen van de link naar de mooie (korte) video “Today, I rise” gebaseerd op een gedicht van Maya Angelou.
Het gaat over onderdrukking en beschadigd zijn, maar vooral ook over heling, schoonheid en kracht!

https://www.youtube.com/watch?v=s-Z_HXazG-0

Lieve vrouwen (én mannen),
Ik wens jullie een prachtige dag toe en veel liefde, harmonie en respect voor iedereen!

Lieve iedereen,

Zoals dit gedicht van Judith Herzberg beschrijft, gaat onze aandacht vaak vooral uit naar wat ons blij maakt of dat wat pijnlijk voelt.
Prachtig woord gebruikt ze trouwens, het onbarmhartige.
Ergens onderweg raak je blijkbaar gewend aan een fijne of minder fijne situatie. Waardoor je niet eens meer ervaart dat de situatie veranderd is.

Wat haal ik voor mijzelf uit dit gedicht?
Misschien wel tijdelijkheid. Alles is tijdelijk. Alles komt en gaat.
En dat het hele proces van begin tot einde z’n nut en schoonheid heeft. Zin heeft. Zowel het geboren worden, als het sterven heeft even veel waarde. Dat is in de natuur zo, dat is in ons eigen leven zo.
Erop vertrouwen dat niets voor niets gebeurt en op de een of andere manier een bedoeling heeft. En vervolgens meebewegen met die natuurlijke stroom…

Lieve groet,
Esther

Lieve mensen,

2023 is van start gegaan. Ik wens jullie allen een prachtig, vitaal, kleurrijk, blij en liefdevol jaar toe!
Graag deel ik ook dit jaar weer met regelmaat een inspirerende, mooie tekst.

De tekst van Deepak Chopra borduurt eigenlijk voort op de tekst die ik vorige keer deelde. Ik vind het zo’n fascinerend inzicht dat alles in het leven je iets wil spiegelen. Iets wil vertellen over jouw bewustzijn. Hoe jij jezelf en de wereld ervaart.

Als jij je relaties onder de loep neemt, dan leer je dus ook veel over de relatie met jezelf.
Heb je snel je oordeel klaar over een ander, dan oordeel je zeer waarschijnlijk ook snel over je zelf.
Voel je veel liefde voor iemand, dan zal je die liefde ook in jezelf ervaren.

Leuk en boeiend om je relaties met die blik te aanschouwen!

Ik wens je veel reflectie-plezier toe!

Lieve groet, Esther

Lief mens,

Alles in je leven is een spiegel van jouw bewustzijn.
Irriteer jij je mateloos aan iemand, dan kun je er zeker van zijn dat diegene jou iets spiegelt wat je (on)bewust herkent in jezelf en wat je eigenlijk in jouzelf veroordeelt.
Andersom is het precies zo. Kun jij in alles en iedereen de schoonheid zien, dan zie jij (on)bewust ook de schoonheid in jezelf.

Jouw mening over een ander, zegt dus alles over jezelf.
De mensen of situaties die je enorm ergeren, zouden je dus eigenlijk mogen vervullen met dankbaarheid. Ze zijn je grootste (gratis) spiegels. Ze zijn de gidsen in jouw leven en kunnen je helpen om jezelf nog beter te leren kennen.

Door de ander te veroordelen, veroordeel je eigenlijk jezelf. Beide veroordelingen mag je loslaten. Kijk met een zachte blik naar je “schaduwkanten”. Ze zijn ontstaan door conditioneringen en beperkende overtuigingen. Je kunt ze transformeren, zodat je steeds meer mooie, liefdevolle en vrolijke spiegels in je leven tegen komt!

Fijne week!

Dag lief mens,

Dit gedicht kwam ik laatst tegen. Het raakte mij meteen, al kon en kan ik nog niet goed uitleggen waarom.
Mijn verstand kan het volgen en tegelijkertijd snapt het er niks van.
Het klopt en het klopt niet.
Ik vind het bevreemdend en mysterieus. Maar ook grappig.
Vooral de laatste regels nodigen mij uit om het verleden het verleden te laten en vooral bezig te zijn met het hier-en-nu en het creëren van wat ik allemaal nog graag wil in mijn leven. Er wacht nog zoveel moois op mij en op jou.

Fijne week! Esther

Goedemorgen lieve lezers!
De tekst op deze flyer is levensveranderend geweest voor mij.
Het feit dat het je gedachten zijn, die maken hoe je denkt over en hoe je je voelt bij iets dat je tegenkomt in je leven. Wat een inzicht!
Voorbeeld: het regent, dat is een feit.
Maar hoe ik me daarover voel of wat ik daar bij denk, zegt niks over het objectieve feit dat het regent.
Als ik ooit in mijn leven ben gaan geloven dat regen akelig is en het voor mij tot een rotdag maakt, dan zal ik de regen ook zo “labelen”.
Maar als ik ooit in mijn leven ben gaan geloven dat regen fijn is en groei en bloei brengt, dan roept regen dat in mij op.
Het verandert echter niks aan het simpele feit dat het regent.
Zo kan ik een bloem prachtig vinden en jij vindt precies dezelfde bloem afschuwelijk. We hebben er allebei verschillende gedachten en gevoelens bij. Maar die bloem blijft die bloem.
Dit zijn eenvoudige voorbeelden, maar je kunt het op elk denkbare situatie plakken.
De conclusie die je uit deze quote van Eckhart Tolle kunt trekken is, dat je iets aan je gedachten mag veranderen en je moeilijke gevoelens mag transformeren, als je “hoe jij een situatie in je leven ervaart”, wil veranderen.
Je hebt de tools dus zelf in handen!
Ik vind dat magisch.

Ik wens jullie een heerlijke dag toe!

Goedemorgen!

Heel veel mensen leven hun leven niet vanuit hun diepe verlangens, maar vooral vanuit hoe het hoort of vanuit hoe het nou eenmaal gaat.
Vraag jij je wel eens af hoe jouw leukste leven eruit zou zien?
Of wat het leukste werk zou zijn, waarmee jij je geld verdient?
Vaak komen we daar niet eens aan toe, om daar bij stil te staan. Dan laten we ons bepalen door de waan van de dag.
En als we er wel bij stil staan, dan ontstaat er al vaak een gevoel van ongemak. Je komt allemaal beperkende overtuigingen in jezelf tegen.
“Wat ik wil is niet realistisch, dat gaat me toch niet lukken, het leven kan niet alleen maar leuk zijn….”
En dan laten we het maar weer los.
Ik daag je uit om eens in jezelf te luisteren als je jezelf de vraag stelt: Als alles mogelijk zou zijn. Er geen enkele beperking is. Wie zou ik dan het liefste zijn of wat zou ik dan het liefste doen in dit leven?
Als je jouw beperkende overtuigingen zonder oordeel aan durft te kijken en ze helemaal omarmt, dan krijgen creatieve oplossingen om je verlangen te leven de ruimte.
Dan blijkt er vaak veel meer mogelijk te zijn dan je dacht.

Fijne dag!

Goedemorgen lieve mensen,

Een tijdje terug las ik onderstaande inspirerende tekst en tot op de dag van vandaag dringt ie dieper door in mijn systeem.

“Alles waar je “tegen” bent kost energie en blokkeert. Alles waar je “voor” bent geeft energie en stroomt.”

We zijn vaak overal “tegen”, maar het is veel lastiger om bij jezelf na te gaan waar je nou eigenlijk “vóór” bent. Daar moet je even diep voor graven.
Op alle internetplatforms laten we meestal horen waar we “tegen” zijn. Wow, wat moet ons dat als individuen, maar ook als samenleving dan veel energie kosten!
In “Het boek van overvloed” van Sunny Nederlof & Bas Buis, waar ik deze tekst in aantrof, geven ze een heel mooi voorbeeld.
Als je tegen oorlog bent, ben je bezig met oorlog. Je laat oorlog toe in je energieveld, waardoor de energie van vrede (wat je eigenlijk wilt, als je tegen oorlog bent) uit je energieveld verdwijnt. Demonstraties tegen oorlog, eindigen ook regelmatig in “oorlog”.
Als je vóór vrede bent, ben je bezig met vrede. Er bevindt zich dan alleen vrede in je energieveld.
Demonstraties voor vrede monden zelden uit in “oorlog” en verlopen meestal vredelievend.

Ik wens jullie een vredevolle dag toe!

Esther Herlaar
Aardetaal Coaching

Lieve mensen.
Inspirerende teksten zijn voor mij vaak heel helpend om mijn “mindset” bij te stellen. Ze geven mij richting, inzichten, ze bemoedigen me en ze zetten me aan het denken.
De tekst hieronder confronteert mij vooral.
Durf ik vanuit mijn kracht, mijn potentie te leven? En als ik er voor kies dat niet te doen, waar ben ik dan bang voor? Wat kan er mis gaan?
Een belangrijke vraag om jezelf te stellen, denk ik. Want het delen van jouw talenten, dat waar jij goed in bent en blij van wordt, is van grote waarde voor jouw welbevinden en het welbevinden van de wereld.

Ik wens jullie een inspirerende dag toe!
Esther Herlaar
Aardetaal Coaching

Goedemorgen lieve mensen.

Omdat ik heel veel van inspirerende teksten en gedichten houd, wil ik ze graag regelmatig met jullie gaan delen. Teksten kunnen mij raken, wakker schudden, bemoedigen, irriteren, zacht maken. Ze zeggen mij eigenlijk altijd iets over mijzelf. Misschien vind je ze ook inspirerend of misschien doen ze je juist niet zoveel. Het is allemaal goed.

Fijne dag en hartelijke groet,
Esther Herlaar
Aardetaal Coaching